Esküvői tippek | Soft Light Visuals
top of page

HOGYAN ÍRD MEG A TÖKÉLETES ESKÜVŐI FOGADALMAD


Esküvői fotós, Szabadtéri esküvő, elopement, a pár esküvői fogadalmat tesz egymásnak a Budai-hegységben

Mindannyian rákerestünk már Google-on, hogy "hogyan írjunk esküvői fogadalmat". Néha ezek a tippek, melyeket Pinteresten, Wikipedia-n és különböző oldalon adnak útmutatóként, valahogy még inkább tanácstalanná tesznek bennünket.


Tulajdonképpen mindig van lehetőségetek figyelmen kívül hagyni a hagyományos fogadalmi sablonokat. A fogadalmakat kétféleképpen tudjátok megtervezni. Egyik, amikor a szertartás közben teszitek ezt meg a vendégek előtt, a másik, amikor kettesben mondjátok el egymásnak ezeket a fogadalmakat. Utóbbi esetében azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének mások előtt a saját érzéseikről beszélni, vagy ha egy kicsit félénkebbek. Bárhogy is választotok, mindegyik döntés helyes - mindig az legyen a legfontosabb, hogy Ti mit éreztek, Nektek mi az, ami kényelmes. Hogyan fogalmazzátok meg? Íme néhány tipp, hogy miként írjátok meg:


  • Olyan fogadalmat írj, amely a szerelmeteket "ünnepli". A legjobb fogadalmak reménykeltőek és a valóságon alapulnak. Részletezd, mi mozgatja szerelmedet, és oszd meg azokat a módokat, amelyekkel megígéred, hogy elkötelezed magad a szerelmed mellett ezekben a pillanatokban.

  • A fogadalmad tekintheted egy olyan beszédnek, amely elválasztja a múltat a jövőtől. A fogadalmak írása közben gondolkodj el azon, „miben lesz más az életünk, miután ezen keresztülmentünk?” Tedd konkréttá a fogadalmad és részletezd, hogyan fogod szeretni párod a házasélet különböző kihívásaiban és örömeiben.

  • Szereted ezt a személyt, bármi is legyen. Gondolj arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik , milyen tapasztalatokat osztott meg, amelyek boldoggá tesznek, amik önbizalmat adnak ahhoz, hogy elkötelezzétek magatokat a közös élet felépítése mellett. Mondd el neki, hogy mi az, amit szeretsz benne, mi az ami önbizalmat ad és mi az, ami megnevetett. Minél személyesebb egy történet, annál igazibb lesz. Írhatod érzelmesre, személyesre, de felidézhetsz vicces történeteket, amik megtörténtek veletek (ezen a vendégek is tudnak mosolyogni).

  • És a legvégső - írd le őket. Azért lesz tökéletes a fogadalmad, mert a tiéd, a te érzéseiden és a te/ti történeteteken alapszik. Függetlenül attól, hogy milyen vicceket, ígéreteket és emlékeket idézel fel a fogadalmadban, szánj időt ezek lejegyzésére. Írd le ezeket egy papírra, vagy egy picike füzetbe. Nagyon hálás leszel az elkövetkező években ezeknek az ígéreteknek a kézzel fogható emlékeztetéséért.

Sikeres írást kívánunk!

bottom of page