top of page

HOGYAN KÉSZÍTS MENETRENDET AZ ESKÜVŐDRE

Szeretnél menetrendet készíteni az esküvőd napjára?


A legtöbben nem vagyunk esküvőszervezők, így teljesen érthető, hogy az esküvő napjának minden apró mozzanatát és részletét úgy megszervezni, hogy az minden gond nélkül tudjon működni, kissé megterhelő feladat lehet.


Esküvői fotózás Nagykovácsiban a Teleki-Tisza kastélyban. A gyönyörű menyasszony jókedvűen öleli át a vőlegényt. A menyasszony esküvői fejdíszt hord és látszik az egyedi tervezésű esküvői gyűrűje.

Az esküvői menetrend nem csak neked, hanem minden olyan szolgáltatónak hasznos, akik az esemény megvalósításán dolgoznak. Tapasztalatunk szerint, minél több időt szentel a pár a menetrend részletes kidolgozásra, annál gördülékenyebben fog zajlani a nagy nap. Mi a jó ebben? Az, hogy az egyetlen feladatod az esküvőd napján az lesz, hogy jól érezd magad és gyönyörködj a nap minden pillanatában.


Egy tipp: Próbálj realista lenni, amikor egy programot szervezel. Inkább adjatok hozzá még egy kis plusz időt, minthogy azon stresszeljetek, hogy időben fejezzétek be. A menetrendnek az alábbiakat célszerű tartalmaznia:

 • Menyasszony előkészületének fotózása

 • Vőlegény előkészületének fotózása

 • Vendégek érkezése

 • Menyasszony érkezése a szertartásra

 • Szertartás kezdete

 • Szertartás vége

 • Csoportképek (itt érdemes külön listát készíteni, hogy kivel szeretnétek közös fotókat)

 • Családdal közös fotók

 • Naplemente kreatív fotózás

 • Vendégek helyet foglalnak

 • Vacsora, beszédek, toast

 • Torta felvágása

 • Első tánc

 • Tánc, buli


Rusztikus esküvői fotózás természetközeli helyszínen és szabadtéren Balatonon a Bánó Mária kastélyszállóban, mely egy nagyon gyönyörű szabadtéri, rusztikus és autentikus esküvői helyszín. A pár megöleli egymást és a Daalarna menyasszonyi ruha csodásan kivehető a képen.

Esküvői fotós Magyarország, A képen egy boho és rusztikus, minimalista esküvői csokrot láthatunk, ahogy a menyasszony Daalarna esküvői ruhában tartja.


TOVÁBBI DOLGOK, AMIKET ÉRDEMES FIGYELEMBE VENNI A MENETREND ELKÉSZÍTÉSEKOR


Előkészületek


Az esküvő e szakasza hosszadalmasabb folyamat lehet, hogyha koszorúslányok is lesznek, ugyanis itt több embernek a sminkjét és haját is aznap készítik el. Amennyiben délután tartjátok a szertartást és nem szeretsz korán kelni, úgy érdemes délelőtt a koszorúslányok sminkjét elkészíttetni. Hogyha az előkészületekről szeretnétek felvételeket, úgy ajánlott, hogy Te legyél az utolsó, akinek a sminkjét és haját is megcsinálják, így szinte frissen fogsz megjelenni a szertartáson.


Bizonyosodjatok meg arról, hogy a menetrendet megosszátok és átbeszéljétek a fotósotokkal, így lehetőség lesz arra is, hogy a vőlegény készülődését is tudják rögzíteni. Amikor a menetrendet tervezitek, egyeztessetek a sminkessel és a fodrásszal, hogy egy körülbelüli időt tudjatok kidolgozni ezekre a részekre. Ha ez megvan, akkor számoljatok rá egy kis plusz időt, hogy az előkészület stresszmentesen tudjon megvalósulni.


Esküvői fotós Soft Light Visuals - Esküvői előkészület és esküvői smink készül a fotón, ahol a menyasszonyt sminkelik egy budapesti esküvői helyszínen.

Szertartás


Amikor az időbeosztáson dolgoztok, fontos, hogy átgondoljátok, hogy az év mely napszakában fogjátok a szertartást tartani, ugyanis ez határozza meg, hogy mikor megy le a nap. Télen korábban, nyáron pedig később. Nyári esküvők esetében azt ajánljuk, hogy a ceremóniát késő délután tartsátok, (főleg, melyeket szabadtéren terveztek) ugyanis ez teszi lehetővé hogy a legjobb fények között tudjátok megtartani a szertartást és fényképészeti szempontból is ezek lesznek a legelőnyösebbek. Ráadásul fontos, hogy a vendégek ne érezzék magukat kényelmetlenül a tűző napon, ezért ajánlott, hogy a ceremóniát ne délben tartsátok.


Télen házasodni? Szerintünk a legjobb, ha a szertartást sokkal korábban tartjuk meg a nap folyamán, mint egy nyári esküvő esetében, hogy ne veszítsünk el minden fényt. Természetesen, ha az egész napotok benti helyszínen történik, úgy nem kell aggódnotok amiatt, hogy mikor megy le a nap.


Ezenkívül, amikor a menetrendet tervezitek, jó ötlet lehet 1 vagy 2 órát hagyni a vendégvárás és a ceremónia között. Ha nem vagytok biztosak abban, hogy pontosan mennyi időt is célszerű a szertartásra szánni, egyeztessetek az esküvőszervezőtökkel vagy a helyszínnel. Ők biztosan tudnak ebben segíteni.Esküvői fotózás szabadtéren. A menyasszony és a vőlegény a Fóti Szeplőtelen Fogantatás templomból sétálnak ki, ahogy a szertartás véget ért. A vendégek szirmot szórnak a friss házaspárra.

Kreatív fotózás


Amennyiben nem egy másik napra tervezitek, úgy ne felejtsétek a menetrendbe hozzáadni a kreatív fotózást sem. A csoportképekre célszerű 10-15 percet szánni (amennyiben nagyobb a létszám, úgy természetesen ez több időt vesz igénybe), és minimum 1 órát a menyasszony és vőlegény kreatív fotózásra számolni.Esküvői fotózás Soft Light Visuals - Kreatív fotózás egy megfizethető esküvői helyszínen, mely a Nagykovácsiban található Teleki-Tisza kastély néven. A menyasszonyi ruhában sétáló hölgy a vőlegényével sétál szabadtéren egy rusztikus esküvői helyszínnél.

Amennyiben szabadtéren, illetve a természetben szeretnétek kreatív fotókat, minél későbbre tervezitek, annál jobb. Hogyha a helyszíntől távolabb tervezitek a fotókat, úgy érdemes a menetrendbe az utazási időt is hozzáadni.


Ezenkívül, mindenképp ajánljuk, hogy tervezzetek előre, és keressetek rá Google-on minden olyan eseményre, amely a helyszínre vezető úton lehet. Semmiképp sem szeretnétek útfelújításokba vagy lezárosokba futni - bízzatok bennünk - ráadásul, ha városban házasodsz, mindenképp adjatok plusz 15 percet az autózáshoz, hogy a forgalmat is bele tudjátok kalkulálni.


Vacsora


Hogy megbizonyosodjatok arról, hogy minden a lehető legjobban fog működni, minden apró részletet tervezzetek be a menetrendbe. Szeretünk a menyasszonnyal és a vőlegénnyel egy gyors kreatív fotózást tartani a vacsora előtt, ami körülbelül 30-45 percet vesz igénybe. Nézzétek meg, hogy mikor várható a naplemente és ahhoz mérten tervezzétek be a menetrendeteket. Azok a párok, akikkel vacsora előtt még egy gyors fotózást csináltunk, egyikük sem bánta meg.Esküvői fotózás Budapesten Soft Light Visuaés - Elopement, Az anyukájától kapott esküvői ruhában lévő menyasszony megöleli és fogadalmat tesz a vőlegényének egy csodás, szabadtéri helyszínen, mely a Budai-hegységben található. Esküvői kreatív fotózás természetben.

Esküvői fotózás Budapesten Soft Light Visuaés - Elopement, Az anyukájától kapott esküvői ruhában lévő menyasszony megöleli és fogadalmat tesz a vőlegényének egy csodás, szabadtéri helyszínen, mely a Budai-hegységben található. Esküvői kreatív fotózás természetben. A menyasszony egyedi esküvői ruhában van, és kiegészítőnek egy kalap van a kezében, illetve egy csodás esküvői kiegészítőt hord a nyakában, mely egy egyszerű nyaklánc.

Semmiképp se essetek pánikba, hogyha valami nem úgy történik, ahogy azt terveztétek, végül is az időjárást nem tudjátok befolyásolni, igaz? Teljesen rendben van és néha a spontán pillanatok válnak a legjobb részévé az ünnepségnek.


A végén mindig ki tudunk találni valami jót; csak mindenképpen beszéljetek a fotográfusotokkal és a személyzet többi tagjával, hogy mindenki időben tudjon változtatni, amennyiben ez szükséges.

Az esküvői menetrenddel a kezetekben lehetőségetek lesz hátradőlni, és a lehető legtöbbet fogjátok tudni kihozni a nagy napotokból.


Van bármilyen extra ötletetek? Írjátok meg őket commentben!


Comments


bottom of page